Premi periodístic ATLL de l'aigua

Edició 2018

Entrega dels Premis 2018

Els Premis Periodístics ATLL de l'Aigua, que enguany han celebrat la cinquena edició, han estat lliurats el 7 de novembre en un acte celebrat al Col·legi de Periodistes de Catalunya.

L'acte ha estat presidit pel director general d'ATLL, Alfredo Gutiérrez, i la degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Neus Bonet.

El reportatge Història d'un got d'aigua, publicat en el magazín dominical de La Vanguardia el passat 8 de juliol de 2018 ha estat guardonat amb el primer premi del concurs de periodisme ATLL de l'Aigua. La peça, elaborada pel periodista Antonio Ortí, descriu el recorregut d'una gota aigua des de que arriba a un riu i acaba desembocant en un got d'aigua d'una llar. D'una manera clara, precisa i ben narrada, l'autor fa comprensiu un procés llarg i complex.

Pel que fa als tres accèssits d'aquest premi, s'han atorgat a la periodista Txell Vallespí per un reportatge amb el títol Reciclant l'aigua emès pel programa Efecte Papallona de Catalunya Informació sobre l'ús de l'aigua regenerada durant un període de sequera; a la periodista Lluïsa Fuentes, coordinadora d'un reportatge publicat a la Revista de Girona amb el nom "L'aigua domesticada: cinquanta anys de pantans", elaborat per diversos periodistes gironins i, pel que fa al tercer accèssit, la guardonada ha estat la periodista Mercè Fernández per una peça emesa a Vallès Oriental TV amb el nom "30 anys, 30 mirades", sobre la creació del Consorci Besòs Tordera i la millora qualitativa de la conca del riu Besòs.

El Premi Periodístic ATLL de l'Aigua, impulsat per ATLL Concessionària i amb el suport del Col·legi de Periodistes de Catalunya, ha reconegut la tasca dels periodistes que contribueixen, mitjançant els seus treballs periodístics, al coneixement i la difusió de la importància de l'aigua, tant des del punt de vista mediambiental com social, tecnològic i cultural.

El Jurat del Premi Periodístic ATLL de l'Aigua, format per un representant de l'Agència Catalana de l'Aigua, un representant del Col·legi de Periodistes de Catalunya, la degana de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB, el degà de la Facultat de Comunicació de la UPF i el director general d'ATLL, ha valorat "la consolidació el periodisme de l'aigua com un element cada cop més present en els mitjans, fora de les situacions de crisi i polèmiques".

Fem servir cookies per millorar els nostres serveis i facilitar-vos l'ús del web. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir-ne més informació o bé informar-vos de com canviar-ne la configuració a la nostra Política d'ús de cookies.