Programa Hidrus

ATLL Concessionària de la Generalitat de Catalunya, SA us ofereix la possibilitat de conèixer el procés que segueix l’aigua des que es capta, al riu o al mar, fins que s’emmagatzema en dipòsits i posteriorment es distribueix als diferents municipis que reben aigua potable de la xarxa d’ATLL.

Podreu visitar les instal·lacions que són necessàries perquè l’aigua que rebem a les nostres aixetes sigui totalment potable; coneixereu con funciona una planta de tractament d’aigües potables o una dessalinitzadora d’aigua marina.

Les sessions consisteixen en un audiovisual que explica el cicle de l’aigua i el tractament que cal per fer-la potable i en una visita a la planta seguint el mateix circuit que fa l’aigua. Aquestes activitats són gratuïtes, estan dinamitzades per monitors experts i s’adapten al nivell dels visitants.

El taller Patates osmòtiques que es duu a terme a la ITAM està especialment pensat per a grups d’ESO. Abans i després de la visita, els alumnes observaran i comprovaran el fenomen de l’osmosi a través de l’experimentació.

Quines instal·lacions es poden visitar?

L’estació de tractament d’aigua potable del Ter, situada a Cardedeu, i la dessalinitzadora del Llobregat, situada al Prat de Llobregat.

Horari i durada de les visites

Les visites tenen una durada aproximada d’una hora i mitja i es fan de dilluns a divendres de 10 del matí a 1 del migdia i de 3 a 5 de la tarda (exceptuant els divendres, només en horari de matí). Els grups han de ser de 10 persones com a mínim.

Com fer la inscripció?

Podeu demanar l’activitat mitjançant el següent formulari de sol·licitud.

Per a qualsevol dubte envieu un correu electrònic a visites@atll.cat.